De spekjesvlieger

De spekjesvlieger is mijn eerste (nou vooruit, derde) probeersel met aquarelverf. Het valt niet mee om met iets totaal nieuws te beginnen, daar kwam ik al snel achter. Mijn eerste aquarel’schilderij’ lijkt meer op een blauw-paarse krater in een buitenaards landschap dan op een schilderij. Ook heel creatief, maar er zat na een avond kliederen zóveel water en verf op, dat het papier helemaal verschrompelde.

Lavendeltakje? Tak? Boomstronk!

Poging 2, de ‘lavendeltak’, was ook al niet zo’n succes. Hoewel hier duidelijk een lavendeltakje herkenbaar was, leek het lieve, kleine ding meer op een boomstam.

Toen bedacht ik me dat ik mijn trots en grootmoedigheid maar aan de kant moest gaan zetten als ik er nog echt wat van wilde maken. Met frisse tegenzin ben ik tutorials gaan volgen op YouTube. Hoe meng je kleuren, hoe maak je mooie overgangen en de zogenaamde “nat-op-droog” en “droog-op-nat” technieken en alle verdere combinatiemogelijkheden hiervan.

Oefening baart..

En daar was poging 3, mijn spekjesvlieger. Zo heb ik het vrolijke geheel genoemd. Want ik krijg echt zin in snoepjes als ik er naar kijk. Ik heb ruitjes en blokjes genomen als uitgangspunt, en dat verwerkt in een groot ruitje met een sliert. Voor alles is een begin, en ik zal mijn gedrochten dan ook blijven delen met de wereld.